Total Recovery Addiction Care
 TRAC vzw    ...back on track...
Home.TRAC.Behandeling.Verwijzers.Kosten.Locaties.

Bel  +32 472 925795

Copyright ©   Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden

U bevindt zich hier: Getuigenissen

(J.M. Kommeren, september 2015)

 

In 2013 ben ik terecht gekomen bij TRAC vzw vanwege een alcoholverslaving.

 

Jarenlang therapie gehad en angstmedicatie voorgeschreven gekregen, maar ik verloor steeds meer de controle en begon te drinken. Ik had zelf geen oplossing voor mijn klachten.

Na de detoxbehandeling bij de desbetreffende instantie waar ik toen een behandeling volgde, voelde ik dat de hulp die ik  zou krijgen, nooit afdoende zou zijn om niet weer terug te vallen. Ik  heb zelf extra psychotherapie gezocht. Je staat na de detoxbehandeling met lege handen. Je hebt nooit geleerd hoe je met je klachten om moet gaan en de emoties die daarbij horen.

 

Bij TRAC vzw begreep men dat zoals ik dat nog nooit heb meegemaakt. Gesprekken gehad over hoe je weer je eigen pad moet ontdekken, hoe je grenzen aan moet geven om dit aan te kunnen. Je handelt automatisch vanuit wat je kent en dat moet je afleren. Daarin maak je denkfouten. Hierin zitten valkuilen die je moet zien te herkennen.

 

Ik heb dagelijks intensief de oefeningen toegepast en daarnaast psychotherapie gevolgd. Deze aanpak is de juiste. Vaak wordt de nadruk of oorzaak gelegd bij gebeurtenissen of een stoornis. Zelf heb ik ADHD, dat brengt zeker veel onrust klachten met zich mee. De oorzaak van de verslaving ligt niet bij de stoornis, maar bij het ontbreken van de juiste handelingen die je moet verrichten om controle over jezelf en je emoties te krijgen. Pas als je dat gaat leren, doorbreek je de verslaving.

TRAC vzw heeft me op dat pad gezet.

Inmiddels heb ik meer dan twee jaar  geen alcohol gedronken, als ik terugval, dan zal het niet meer zover komen als voorheen, ik weet nu hoe ik mezelf weer terug kan vinden.

(Rita. C., maart 2016)

 

Sinds december 2015 ben ik in behandeling bij TRAC vzw. Voorheen dronk ik alcohol op problematische wijze, waardoor mijn leven in een neerwaartse spiraal zat. Het grootste probleem was de slechte verhouding met mijn zonen.

Ik ben na  3 maanden veel minder negatief. Ik paniekeer veel minder. Bij TRAC vzw werden alle facetten van gezondheid belicht, zowel fysiek als geestelijk). Er werden ook technieken aangeleerd om zelf je eigen gezondheid in handen te nemen. Ik heb van bij het begin van de behandeling geen alcohol meer gedronken, zelfs zonder bijkomende ondersteunende medicatie! Ik sta krachtiger en meer bewust in het leven.

Ik geef TRAC vzw een cijfer van 10/10 voor tevredenheid.